Kúpaliská v Banskobystrickom kraji otvárajú brány pre návštevníkov

04.05.2013 Zvolen

Zvolen 4. mája (TASR) - Kúpalisko na Sliači je prvým sezónnym kúpaliskom v Banskobystrickom kraji, ktoré sa otvára návštevníkom. Dnes majú všetci, ktorí sa ho rozhodnú navštíviť, vstup zdarma. TASR to povedal jeho prevádzkovateľ Pavol Noskovič.

Ďalším kúpaliskom, ktoré otvorí brány už v máji, bude Kupko Aquatermal v Dolnej Strehovej. Vynovené kúpalisko s termálnou vodou, ktoré po rekonštrukcii sprístupnili pred dvoma rokmi, by malo podľa informácií z recepcie priľahlého hotela otvoriť brány vonkajších bazénov 18. mája. Ďalšie termálne kúpalisko Dudinka v Dudinciach sprístupní bazény v sobotu 31. mája.

Na vyhľadávanom kúpalisku v Kováčovej aktuálne finišujú s rekonštrukčnými prácami. Obnova sa začala ešte vlani na jar a kúpalisko bolo preto po celý rok zatvorené. Podľa manažéra spoločnosti Aquapark Kováčová Juraja Baluchu kúpalisko by chceli otvoriť na prelome júna a júla. Potom už ostane otvorené celoročne. Okrem vynovených vonkajších bazénov pribudne v areáli aj jeden vnútorný bazén.

Vlaňajšia sezóna mala byť poslednou pre kúpalisko Neresnica vo Zvolene. Spoločnosť, ktorá ho prevádzkovala, sa ale opäť dohodla s mestom, ktoré je jeho vlastníkom, na ďalšej prevádzke. Pre verejnosť by ho mali otvoriť 21. júna.
 

Vyberte región